Wat is een pulley system?

Bij het werken op grote hoogte wil je zekerheid hebben dat je ondanks de gebreken ten opzichte van op de vaste bodem, je toch je werk goed kunt uitvoeren. Het omhoog komen en weer afdalen moet geen probleem zijn. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van een pulley system. Het pulley system is een valbeveiligingssysteem dat werkt met dubbele katrollen. Het is zeer makkelijk mee te nemen en kan lang gebruikt worden. Maar waarvoor kan het pulley system gebruikt worden? G4S behandelt hier dit onderwerp.

Gordon pulley system

Bij G4S is er één soort pulley system beschikbaar: de Gordon. Het Gordon pulley system is een door Skylotec ontwikkeld systeem welke preventie biedt aan mogelijk vallen tijdens werkzaamheden op grote hoogtes of sportieve activiteiten met hoogteverschil, zoals abseilen. Het Gordon pulley system heeft een eigen katrolsysteem welke is voorzien van een veiligheidswaarborg. Je kunt dit product met een gerust hart gebruiken tijdens je activiteiten. Je kunt het systeem erg breed inzetten, waardoor de aanschaf van het pulley system voor meerdere vlakken aan te raden is. Ook het touw van het Gordon pulley system is speciaal ontworpen, maar kan ook bij G4S apart besteld worden.

Redden uit een besloten ruimte

Naast standaard geplande activiteiten zoals je werk of een sportuitje, is het Gordon pulley system ook erg geschikt om reddingsacties mee uit te voeren. Het product kun je overal mee naartoe nemen door het lage gewicht en compacte grootte en is direct inzetbaar. Voor reddingsacties met betrekking tot een besloten ruimte kun je het pulley system gebruiken en de aanwezigen uit hun benarde situatie halen. Daarbij komt het goed uit dat het touw zeer stevig is en een “1 staat tot 4” draagkracht heeft. Het Gordon pulley system van Skylotec is zeer aan te raden in risicovolle werkplekken en daarom kun je deze eenvoudig via G4S bestellen.