Persoonlijke lening: Dit zijn de voor- en nadelen

Heb je gekeken naar een persoonlijke lening? Dan moet je goed op gaan letten welke voor- en nadelen hieraan verbonden zitten. Zo kun je je namelijk beter voor gaan bereiden op wat er komen gaat. Daarnaast komen er een groot aantal kredietmaatschappijen op jouw pad waar je jouw lening aan kunt gaan vragen. Een van de maatschappijen die dan niet vergeten mag worden is De Nederlandse Kredietmaatschappij. Maar wat zijn dan de voor- en nadelen van deze lening en hoe kun je dan een goede keuze gaan maken? Lees het in onderstaande informatie. 

De voordelen van een persoonlijke lening 

Een persoonlijke lening is een lening waarbij je het bedrag direct op jouw rekening gestort krijgt. Ook heeft deze een vaste looptijd. Je moet namelijk op voorhand een looptijd gaan bepalen tijdens de aanvraag. Zo weet je altijd wanneer je weer van de lening af bent. Doordat er een vaste looptijd te vinden is, heb je ook te maken met een vast maandbedrag. Hier zit altijd een rente bij. Dit maandbedrag moet iedere maand voor een bepaalde dag overgemaakt zijn aan de kredietmaatschappij. Zodra je de lening afbetaald hebt, ben je er ook in een keer vanaf. 

Enkele nadelen op een rij gezet 

Als je een persoonlijke lening aangaat, moet je wel weten dat je het afgeloste bedrag niet opnieuw op kunt nemen. Dit maakt jouw lening niet flexibel. Als je deze flexibiliteit wel wilt krijgen moet je naar een doorlopend krediet gaan kijken. Daarnaast is het vaak niet mogelijk om de lening tussentijds af te lossen. Als je dit wel wilt, moet je dus goed gaan kijken naar de kredietmaatschappijen die dit wel toelaten. Hiermee kun je wellicht eerder van het maandelijkse bedrag af zijn en weer gaan genieten van jouw eigen financiële situatie. 

Verschillende doeleinden tot jouw beschikking 

Met een persoonlijke lening kun je er wel voor zorgen dat er direct meer financiële ruimte komt. Zo kun je bijvoorbeeld een verbouwing gaan financieren, maar ook een verbetering van de woning aanbrengen. Als je jouw lening voor dit doeleind gebruikt, kan het in veel gevallen zelfs afgetrokken worden bij de belasting. Dit levert jou dus nog meer voordelen op. Daarbij zijn er nog veel meer doeleinden waar je naar kunt gaan kijken, waardoor jouw lening weer een geheel nieuwe functie krijgt. Bij de aanvraag moet je het doeleind van de lening aan gaan geven. 

Geld Lenen vanaf 3,4% – De Nederlandse Kredietmaatschappij.

Verschillende stappen en de beoordeling 

Als je de persoonlijke lening aan gaat vragen, dan moet je verschillende stappen gaan doorlopen. Deze stappen zorgen ervoor dat de kredietmaatschappij weet wie de lening aan gaat vragen en of het mogelijk is om zonder risico’s het bedrag over te maken. Zowel jij als de kredietverstrekker willen geen risico’s gaan lopen. Het kan daarom zijn dat jouw aanvraag afgekeurd wordt. Houdt er altijd rekening mee dat dit kan gebeuren, zodat er geen teleurstellingen zijn en je wellicht op voorhand al naar nieuwe situaties gaat kijken. Zo ben je altijd op alles voorbereid.