Loopbaancoaching Utrecht

roosters-maken

Als je in Utrecht woont en werkt dan is loopbaancoaching wellicht iets voor jou als je een (nieuwe) baan zoekt. Werk je al maar voel je je niet happy dan kan switchen van werkgever een uitdagend proces zijn. Het is soms niet eenvoudig te bepalen wat nou een jou goed passende baan is. Daarnaast kunnen uiteenlopende omstandigheden er voor zorgen dat het moeite kost die passende baan te realiseren. Loopbaancoaching is dan vaak een goede optie.

Waarom een loopbaancoach inschakelen?

Om meerdere redenen kan het een goed idee zijn contact op te nemen met een loopbaanadviesbureau om passend werk te vinden (of te houden).

Soms is het aantal beschikbare vacatures in jouw richting maar heel beperkt. Een loopbaancoach in Utrecht kan je dan advies geven over eventuele omscholing naar een andere, meer kansrijke richting.  Iemand kan het soms lastig vinden helder te krijgen wat zijn kwaliteiten en minder sterke punten zijn. Loopbaancoaches beschikken vaak over uiteenlopende testen op dit gebied die ze hiervoor kunnen inzetten.  Soms loop je op je werk tegen persoonlijke issues aan die je als belemmerend kunt ervaren bij een goede uitvoering van je werk, bijvoorbeeld op het gebied van effectiviteit, zelfvertrouwen of communicatie. Een loopbaancoach heeft vaak ruime ervaring om je daar een ontwikkeling in te laten maken.

Regelmatig komt het natuurlijk voor dat iemand al lang niet meer gesolliciteerd heeft en ondersteuning kan gebruiken bij de verschillende facetten van solliciteren. Er zijn diverse trainingen op dat gebied die een loopbaancoach kan aanbieden evenals effectieve adviezen waarmee je in een sollicitatiegesprek sterker voor het voetlicht komt.

Welke loopbaanvraag er ook is, een loopbaancoach in Utrecht heeft er een passende oplossing voor.

Voor wie past loopbaancoaching?

Confucius zei het al: “geef mij werk wat bij me past en ik hoef nooit meer te werken”. Loopbaancoaching kan op verschillende momenten voor iedereen op de arbeidsmarkt die een baan zoekt zijn waarde hebben.

Bijvoorbeeld voor een net afgestudeerde jongere die op zoek is naar zijn/haar eerste “echte” baan en daar wel wat hulp bij kan gebruiken. Maar het kan natuurlijk ook uitkomst bieden als je bijvoorbeeld al langer aan het werk bent en je wilt je heroriënteren op werk. Of je bent een startende ondernemer en je hebt een sparring partner nodig die met je meedenkt hoe adequaat jouw bedrijf neer te gaan zetten.

Wat levert het je op?

Als je een loopbaancoach inschakelt dan zijn er een scala aan onderwerpen waarbij je ondersteuning kunt krijgen, bijvoorbeeld (niet uitputtend).

– Inzicht krijgen in wat jij belangrijk vind en wat je motiveert in werk
– Je kwaliteiten en talenten helder krijgen (en ontwikkelen)
– Zelfkennis verkrijgen en welk werk echt bij je past helder krijgen
– Coaching als je problemen ervaart in je huidige baan
– Je arbeidsmarkt helder voor ogen krijgen
– Ondersteuning in jouw gehele sollicitatieproces
– Zelfvertrouwen en motivatie om actief aan je loopbaan te werken

Zoek je een loopbaancoach in Utrecht? Informeer bij Loopbaanpoort!