Pensioen opbouw: Haal meer uit jouw spaargeld

Ben je op zoek naar een nieuwe manier van pensioen opbouw? Het pensioen dat je gedurende de jaren opbouwt, is immers niet genoeg om ook alles uit jouw pensioen te kunnen halen. Daarbij zullen de spaarrekeningen jou niet meer voldoende gaan geven om daadwerkelijk een goed bedrag opgebouwd te hebben. Er zijn verschillende bedrijven die jou van nieuwe inzichten kunnen voorzien en zelfs alles uit handen kunnen nemen. Een van deze bedrijven is SynVest. Maar welke varianten van opbouw zijn er eigenlijk en wat zijn de voordelen die je eraan kunt behalen? 

Pensioen opbouw door middel van beleggen 

Pensioen opbouw doe je in eerste instantie door een AOW op te bouwen. Ook zul je ongetwijfeld een bepaald bedrag per maand opzij zetten op een spaarrekening. Echter zijn deze spaarrekeningen geen aantrekkelijke optie meer. De meeste banken hanteren namelijk een negatieve spaarrente. Jouw geld gaat hierdoor niets meer waard zijn. Je kunt dan bijvoorbeeld gaan kijken naar beleggen. Aan de hand van een belegging kun je een rendement behalen, waardoor je jaarlijks een extra bedrag krijgt. Dit bedrag kan met de juiste keuzes al snel op gaan lopen en je kunt ervoor kiezen om dit opnieuw te investeren. 

Aandelen en obligaties in jouw bezit 

De pensioen opbouw kan dan bijvoorbeeld komen in de vorm van aandelen of obligaties. Bij aandelen kun je het risico lopen dat het bedrijf failliet gaat. Je moet daarom in kunnen schatten of jouw financiële situatie het toelaat om eventuele verliezen op te kunnen vangen. Bij obligaties loop je iets minder risico in dit geval, omdat je hiermee jouw inleg altijd terug kunt krijgen. Als de bedrijven echter goed blijven lopen, krijg je ieder jaar een bepaald bedrag aan rente uitgekeerd. Door dit te laten staan, kan het alleen maar meer gaan worden. 

Met vastgoed meer gaan verdienen 

Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden voor pensioen opbouw. Zo kun je bijvoorbeeld ook gaan beleggen in vastgoed. Vastgoed zal in tegenstelling tot aandelen niet gebonden zijn aan koerswisselingen, maar je ontvangt het rendement in de vorm van huurinkomsten. Hiermee heb je dus meer zelf in de hand. Zolang er huurders in jouw pand zitten, kun je gaan profiteren. Ook dit zal voor jouw pensioen een mooi bedrag op gaan leveren en zorgen voor een aanvulling op jouw spaargeld en AOW. Daarbij heb je er weinig omkijken meer naar gedurende de jaren. 

Advies en hulp van professionals 

Omdat pensioen opbouw niet voor iedereen eenvoudig is, kun je er het beste voor gaan zorgen dat je zoveel mogelijk advies in gaat winnen. Verschillende professionals hebben een goede kijk op de markt en de mogelijkheden die voor jou beschikbaar zijn. Hiervoor wordt altijd gekeken naar de huidige financiële situatie en wat er in de toekomst nog allemaal een rol kan gaan spelen. Zo worden de risico’s nog meer verkleind en kun je zelfs als beginner een goede keuze gaan maken, of dit nou beleggen in vastgoed is of een andere optie. Gebruik maken van deze kennis kan daarom aan te raden zijn voor iedere investeerder.