Een buizenwarmtewisselaar aanschaffen?

Ben jij op zoek naar gebruikte en betaalbare procesapparatuur voor jouw bedrijf of onderneming? In dat geval is de kans groot dat je met foeth in Elst zaken doet of wilt gaan doen. Dit bedrijf houdt zich namelijk bezig met de in- en verkoop van uiteenlopende soorten apparatuur. Denk hierbij aan de convectiedrogers, maar vooral ook aan buizenwarmtewisselaar

Wat is een buizenwarmtewisselaar?

Een buizenwarmtewisselaar is een onderdeel van een apparaat dat warmte overdraagt van het ene medium naar het andere. Dit kan gebeuren op verschillende manieren en in uiteenlopende toepassingen. Zo worden ze vaak gebruikt in verwarmingssystemen of koelsystemen. Ook in industriële machines en apparatuur kom je deze onderdelen regelmatig tegen. Het basisontwerp bestaat uit een reeks buizen waar het hete medium doorheen stroomt. Dit medium kan bijvoorbeeld stoom, water of olie zijn. Het medium dat gekoeld moet worden, of waarvan de warmte moet worden afgevoerd, stroomt door een andere reeks buizen, parallel aan de eerste groep. Hierdoor wordt de warmte overgedragen van het hete medium naar het koelmedium.

buizenwarmtewisselaars zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten om zo te kunnen voldoen aan uiteenlopende toepassingen. Zo zijn er bijvoorbeeld varianten met extra lange buizen voor een efficiëntere warmteoverdracht. Daarnaast zijn er ook modellen met spiraalvormige of geribbelde buizen om de turbulentie te vergroten en zo de efficiëntie te verbeteren.

Verschillende redenen om een buizenwarmtewisselaar aan te schaffen
Er zijn uiteenlopende redenen om een buizenwarmtewisselaar aan te schaffen. We noemen er hier een aantal voor je:

  • efficiënte warmteoverdracht
  • compact ontwerp
  • vermindering van energiekosten
  • milieuvriendelijkheid
  • voorkomen van oververhitting

Daarnaast zijn er ook uiteenlopende toepassingen te bedenken voor deze apparaten. Zoals reeds aangegeven worden buizenwarmtewisselaars vaak gebruikt in verwarmings- en koelsystemen. Denk hierbij aan toepassingen in HVAC-systemen, boilers, warmtewisselaars voor zwembaden of airconditioningssystemen. Maar ook in industriële machines en apparatuur zijn ze vaak een essentieel onderdeel. Zo worden ze ingezet in onder andere:

  • koelinstallaties
  • condensors
  • verdampers
  • warmtewisselaars in verwarmingsketels
  • warmtewisselaars in motoren of generatoren

Schaf de buizenwarmtewisselaar vandaag nog aan

foeth heeft meer dan 2800 machines op voorraad die direct geleverd kunnen worden. Daarnaast beschikken over een eigen technische dienst waar ze gebruikte apparatuur volledig kunnen testen en reviseren. Hierdoor ben je als klant verzekerd van de best mogelijke kwaliteit. Daarnaast kun je ook bij foeth terecht voor leasing en verhuur van machines. Vragen over de buizenwarmtewisselaar of een van de andere producten die foeth levert? Neem een kijkje op de website <a href="http://www.foeth.com/nl”>www.foeth.com/nl en neem contact op.