Influencers

Waar denk je aan bij het woord influencers? Ik moet gelijk denken aan bekende personen die samenwerkingen doen zodat hun volgers spullen gaan kopen. En dan vooral via het platform Instagram. Je ziet ook dat dit veel gebeurd bij andere platformen zoals een YouTube maar in eerste instantie denk ik aan Instagram. Deze influencers krijgen soms echt enorm grote bedragen voor een Insta post. Kylie Jenner krijgt gemiddeld 1,2 miljoen dollar per post. Dit bedrag is natuurlijk echt onwerkelijk. Want als het bijvoorbeeld om een schoenenmerk gaat hoeft ze alleen maar even de schoenen aan te doen en een leuk fotootje te maken en ze heeft weer een flinke klap geld verdiend. In Nederland gebeurd dit ook veel alleen dan zijn het natuurlijk niet zulke hoge bedragen.

Marketing via Instagram

Een voorbeeld van marketing via Instagram is dus samenwerkingen met influencers. Dit hoeft natuurlijk niet altijd zo enorm duur te zijn. Dit kan ook voor bijvoorbeeld 100 euro, meestal heeft de influencer dan niet een heel groot bereik. Een ander voorbeeld van Instagram marketing is door zelf een groot aantal volgers te krijgen. Wanneer je kwalitatieve posts maakt en je plaats deze consistent dan zullen je volgers gaan toenemen. Je kan dan via je eigen account producten aan de man brengen zonder dat daar iemand anders aan te pas hoeft te komen.

Instagram adverteren

De laatste mogelijkheid van Instagram marketing is Instagram adverteren. Dit is dus gewoon een normale advertentie zoals je ook op Facebook ziet maar dan op Instagram. Dit is vaak lastig en daarom kiezen veel bedrijven voor Instagram uitbesteden. Ook bij het voorbeeld hierboven, zelf consistent plaatsen om volgers te krijgen kun je uitbesteden. Dit bespaart je erg veel tijd en zo zal je sneller resultaat zien. Instagram uitbesteden kan dus een goede optie zijn.