Betalen met creditcard

betalen met creditcard

Betalen met een creditcard gaat wat anders dan je gewend bent met een pinpas of met contant geld. Hoe, dat lees je allemaal in dit artikel, waarin we alles vertellen over hoe creditcards werken en wat het verschil is met bankpassen en met andere betaalmiddelen. Want, wat is een creditcard nou precies?

Alles over betalen met creditcard

Creditcards bestaan al een halve eeuw en zijn uit Amerika komen overwaaien. Bij de ouderwetse creditcard, gaf je bijvoorbeeld in een restaurant die creditcard aan de bediende, die daarna de creditcardmaatschappij belt, waarna het bedrag van jullie etentje van de creditcard wordt afgeboekt. Dit kon ook in veel winkels. In de begindagen werkte dit vrij aardig, maar kwam er toch steeds meer fraudegevallen. Bijvoorbeeld, omdat criminelen met een gestolen creditcard gingen winkelen. Of omdat een restauranthouder wat extra op de rekening hadden gezet.

betalen met creditcard

Steeds meer beveiliging

Daarom werd eerst de handtekening verplicht gesteld, en werd ook een pincode aan de creditcard gekoppeld. Wat is gebleven, is een andere eigenschap van de creditcard. Je hoeft je uitgaven namelijk niet meteen te betalen. De limiet van de creditcard kan je zonder problemen opmaken, totdat de eerstkomende periode om te betalen is. Dan wordt de hele balans afgeboekt van je bankrekening. Dus dan is het natuurlijk uit met de pret. Dat maakt dat het met de creditcard af en toe wel erg makkelijk is om veel geld uit te geven.

Betalen met creditcard: makkelijk op reis en verzekerde inkopen

Het tweede voordeel is dat het ook erg makkelijk is om in bijvoorbeeld in Amerika, of een ander land waar creditcards erg populair zijn, zorgeloos op reis te kunnen gaan. En, ook niet verkeerd, je aankopen zijn automatisch verzekerd. Uiteraard verschillen deze voorwaarden per creditcard maatschappij. In het betalen met creditcard artikel lees je alles over creditcards. Wil je meer weten over financiële zaken en alles wat met geld te maken heeft, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Bankr.