Wireless netwerken op de werkvloer zijn tegenwoordig onmisbaar

Wireless

Op de werkvloer mag een wireless netwerk tegenwoordig niet meer ontbreken. Dit komt onder meer door de trend, waarbij steeds meer organisaties overstappen op flexplekken. Bij flexwerken hebben medewerkers geen eigen kantoor meer, maar kunnen zij op verschillende plekken binnen het bedrijf plaatsnemen om te werken. Een bedrijf houdt zo meer ruimte over en kan op de kosten besparen! Waar ieder kantoorpand voorheen voorzien was van een ethernetaansluiting, is dat tegenwoordig niet meer het geval. Medewerkers kunnen vanaf hun flexplek voor een connectie met een wireless netwerk zorgen, om zo overal op de werkvloer te kunnen werken.

Flex werkplek

Voordelen van een wireless netwerk

Een wireless netwerk biedt organisaties verschillende voordelen. Niet alleen hebben medewerkers overal toegang tot het internet. Ook kunnen apparaten middels IoT, Internet of Things, aan het netwerk gekoppeld worden. Denk bijvoorbeeld aan printers, die op afstand bediend kunnen worden met een wireless netwerk. Iets wat voorheen niet mogelijk was! Ook gasten kunnen nu van een internetverbinding worden voorzien, door voor een openbaar WiFi-netwerk te kiezen naast uw gesloten netwerk voor medewerkers. Er zijn verschillende producenten die wireless netwerkoplossingen aanbieden voor bedrijven.

WiFi

Hulp bij het opzetten van WLAN-netwerken

Vaak blijkt het behoorlijk lastig te zijn, om zelf voor de indeling van een wireless netwerk op de werkvloer te zorgen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om twee netwerken op te zetten, voor gasten en medewerkers. Het is hierbij erg belangrijk dat deze netwerken goed beveiligd worden, om bijvoorbeeld een datalek zo goed mogelijk te kunnen voorkomen. Ook wilt u voorkomen dat kwaadwillende personen toegang kunnen krijgen tot de apparaten die op uw wireless netwerk aangesloten zijn. Er zijn verschillende organisaties, die hulp kunnen bieden bij het opzetten van deze netwerken. Zo weet u zeker dat de netwerken van de juiste beveiliging zijn voorzien en de kans op een hack sterk afneemt!