Wat zijn cryptocoins?

Cryptocoins zijn gemaakt met een cryptografie, dit is een soort beveiligings of beter gezegd versleutelingssysteem. Daarnaast worden cryptocoins gebruikt als een betalingsmiddel. Ze zijn namelijk gedecentraliseerd, veilig, open, snel zonder tussenkomst van een derde partij.

 

Door middel van een digitale portemonnee ook wel ‘digital wallet’ genoemd kunnen er munten verstuurd en ontvangen worden. De cryptocoins maken gebruik van het open network peer-to-peer netwerk waarbij dus de munten direct en snel verzonden of ontvangen worden naar een andere wallet tegen lage of geen transactiekosten wereldwijd. Ieder wallet heeft zijn eigen ‘adres’ waar de coins verzonden kunnen worden.

Hoe en waarom is is cryptocurrency ontstaan?


Cryptocurrency zijn ontstaan om vele redenen. De Cryptocurrency is als het ware ontworpen om te functioneren als een betaalsysteem zonder inflatie. Er wordt namelijk een maximaal aantal cryptomunten van een cryptocurrency gedolven oftewel digitale munten gemaakt en nadat het maximaal bereikt is komt er geen munten bij. Schaarste kan vervolgens de waarde reguleren van de cryptomunt.

Wat zijn de voordelen van cryptocurrency?

Lage transactiekosten
Snel en efficiënt zonder tussenkomst van een derde partij
Open netwerk wereldwijd voor onder andere ontwikkelaars en programmeurs
Transparant → Al je transacties kunnen getraceerd worden aan de hand van de blockchain technologie
Fraudebestendig en geen corruptie
Wereldwijd
Gedecentraliseerd
Anoniem → Geen identificatieplicht

Waar kan ik het beste online cryptocurrency kopen?

Online cryptocurrency kopen doen we natuurlijk bij Bitvavo. Bitvavo hecht veel waarde aan de veiligheid van de gebruiker en geeft veel informatie hierover. Zo moet voor ieder nieuw apparaat dat inlogt bij Bitvavo apart toestemming worden gegeven. Er wordt gebruik gemaakt van hot en cold wallets. Hot wallets om snel cryptocurrency te kunnen versturen zonder lange wachttijden.

Cold wallets voor het overgrote deel aan cryptocurrency om de veiligheid te waarborgen. Persoonlijke informatie zoals paspoorten, identiteitskaarten en andere gegevens worden versleuteld opgeslagen.