Wat te doen als je je baan kwijt raakt?

Je gunt het niemand om zijn of haar baan gedwongen kwijt te raken. Het verliezen van een baan heeft enorm veel impact op een persoon. Deze impact is op veel verschillende vlakken terug te zien. Zo zijn onder andere natuurlijk de inkomsten weg, maar ook het zelfvertrouwen is vaak compleet weg. Het is nooit leuk om de dupe te zijn van een outplacement. Wat kun je daarna doen? Hoe ga je je leven weer oppakken en hoe kun je weer ergens aan de bak komen? Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg mensen die je kunnen helpen!

Loopbaanbegeleider

Een van de mensen die je gaat helpen om weer op de been te komen is de loopbaanbegeleider. Deze loopbaanbegeleider is er speciaal voor jou. De begeleider zal je helpen om je zelfvertrouwen weer terug te krijgen en nog belangrijker: om je weer aan een nieuwe baan te krijgen. Het is natuurlijk oké om na een outplacement even wat tijd voor jezelf te nemen, maar die rekeningen gaan zichzelf niet betalen. Het is dus erg belangrijk dat je na een outplacement zo snel mogelijk weer ergens aan de bak komt!

Talenten

Het is voor een loopbaanbegeleider een van de belangrijkste dingen om achter je eigen talenten te komen. Waar ben je goed in en wat vind je leuk om te doen? Je moet natuurlijk wel passie hebben voor je nieuwe baan. Je kijkt met behulp van de begeleider met een frisse blik naar jezelf. Je ziet ineens weer waar je wel goed in bent. Dat geeft je zelfvertrouwen een flinke boost!