Wat doet een NLP Practitioner? 

Wanneer je de verschillende NLP gerelateerde cursussen op de markt van naderbij gaat bekijken zal je tot de vaststelling komen dat één van deze opleidingen luistert naar de naam ‘NLP Practitioner’. Het gaat hierbij eigenlijk om de zogenaamde instapcursus. Met andere woorden, wanneer je van plan bent om je te gaan verdiepen in NLP zal je in eerste instantie een dergelijke opleiding moeten gaan volgen. Zo’n opleiding is interessant omdat je op een efficiënte manier de basisbeginselen van NLP krijgt aangeleerd terwijl je tegelijkertijd ook wordt voorbereid op het volgen van een eventuele NLP Master Practitioner opleiding. Hoe dan ook, in eerste instantie is er dus de Practitioner cursus die je moet doornemen. Wat je van deze cursus kan verwachten ontdek je meteen hieronder. 

Waarin schuilt de meerwaarde van een NLP Practitioner?  

Een zeer belangrijk probleem dat zich in de praktijk stelt bij veel mensen heeft te maken met het feit dat ze worden geconfronteerd door allemaal negatieve gedachten. Voor deze negatieve gedachten geldt dat ze in de hand worden gewerkt door bijvoorbeeld aanhoudende, negatieve prikkels die afkomstig zijn van niet alleen mensen uit je directe omgeving, maar ook van het internet.  

In het verleden kon je natuurlijk wel eens te maken krijgen met een negatieve ervaring wanneer je een probleem had met iemand uit de buurt, maar tegenwoordig hoef je daarvoor zelfs je huis niet te verlaten. Het internet barst namelijk van de trollen die niets liever willen dan jou een slecht gevoel te geven. Na verloop van tijd gaan die slechte gevoelens zich echter manifesteren waardoor je ze niet zo eenvoudig meer van je af kan schudden. Is dat iets wat jij ook moet vaststellen? Dan is het volgen van een NLP Practitioner cursus zeker en vast iets wat je zou kunnen overwegen.  

Wat wanneer je, je nog meer in NLP wenst te verdiepen? 

Heb je er al voor gekozen om een NLP Practitioner opleiding te volgen, maar heb je het gevoel dat je daar nog graag wat verder in wil gaan? Dat is natuurlijk perfect mogelijk. Buiten de standaard Practitioner opleiding is het namelijk zo dat je er ook nog voor kan kiezen om een zogenaamde Master opleiding te gaan volgen. Belangrijk om te weten is wel dat deze opleiding verder bouwt op de basisprincipes van NLP. Dit betekent dat je dus in de praktijk altijd in eerste instantie een Practitioner cursus dient te volgen. Doe je dat niet? Dan heb je de basis niet mee waardoor het volgen van een Master Practitioner cursus een stuk minder evident zal worden.  

Conclusie; beginnen doe je met de NLP Practitioner opleiding! 

Door de jaren heen hebben we met z’n allen kunnen vaststellen dat NLP heel wat mensen verder heeft geholpen. Voor menig aantal personen geldt dat ze op een zeker ogenblik echt gevangen zaten in een web van negatieve emoties en gedachten. Tegenwoordig is daar verandering in gekomen en daar heeft het bestaan van de NLP Practitioner cursus zeker en vast toe bijgedragen. Heb je er reeds voor gekozen om deze opleiding te volgen en ben je helemaal klaar voor nog een vervolg? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat je er nog altijd voor kan kiezen om de zogenaamde NLP Master Practitioner opleiding te gaan volgen. Ook deze kan voor velen echt ontzettend interessant zijn.