Vitaliteit voor betere levenskwaliteit

vitaliteit

Wist jij dat mensen die vitaal zijn meer kwaliteit aan hun leven geven en daarom meer van hun leven kunnen genieten? Ja dat heb je goed gehoord. Vitale mensen hebben meer levenskracht, bruisen van de energie, hebben een goed immuunsysteem en hebben het allerbelangrijkste: een gebalanceerd leven.

Het woordje vitaliteit stamt af van het Latijns woord Vita. Dit betekent niets anders dan kracht. Het woordje vitaliteit wordt vaak geassocieerd met energie, wat te danken is aan het op nahouden van een goed levenspatroon.Mensen zouden dus goed en gezond moeten eten, regelmatig moeten sporten en zo min als mogelijk met stress situaties te maken moeten hebben.

vitaliteit

Gezonde voeding

Over gezonde voeding zijn er verschillende theorieën. Zo is tegenwoordig het nemen van een ketogenic dieet heel erg populair. Dan heb je weer de iets wat orthodoxe methode die erbij zweert dat bepaalde groente en fruitsoorten in het dieet voor een enorme boost van de gezondheid kunnen zorgen. Je proteïne zou je volgens deze theorie moeten hebben van vis met boordevol omega 3. Ook een handvol noten per dag geeft energie die je lichaam nodig heeft.

Minder stress en voldoende slaap

Vitaal

Stress hebben we allemaal wel eens en is heel normaal, Dit is een teken van ons lichaam dat er gevaar dreigt. Maar wanneer mensen geconfronteerd raken met continu stress dan is dit chronisch en is van invloed op je vitaliteit. Je bent vaak moe, duf, lusteloos en je zit vol knobbels en spierpijnen. Je zou er alles aan moeten doen om jouw stress terug te brengen. Denk maar aan wat ontspanning of ergens de motivatie vandaan halen. Maar belangrijker nog: neem voldoende rust. Schakel daarom ruim voordat jij naar bed gaat jouw mobiel en televisie uit. Een rondje lopen per dag doet geen kwaad. Besluit je regelmatig te sporten dan heb jij zeker een enorme stap in de goede richting genomen.