TRON (TRX)

Tron (TRX) is een gedecentraliseerd platform speciaal voor content creators die zonder tussenkomst van grote bedrijven content kunnen creëren en delen. Op het platform heeft de eigenaar van de content altijd de rechten en hoef dit niet af te staan aan het platform.

Hierdoor houdt de eigenaar de controle over de eigen gecreëerde content en kunnen de inkomsten zelf gehouden worden. In dit artikel lees je meer over het TRX-project en kun je zelf bepalen of Tron kopen verstandig is.  

Wat is het doel van TRON?

TRON is ontwikkeld voor de digitale entertainmentindustrie. Binnen deze industrie vallen online casino’s, games en sociale netwerken. Deze industrie heeft een wereldwijde marktwaarde van 1 biljoen dollar.  Het protocol van TRON maakt het mogelijk dat iedereen zijn data op een decentrale manier kan publiceren, opslaan en beheren.

Ze willen dat de makers van documenten, muzieknummers en games het beheer en de distributie ervan weer in eigen hand kunnen houden. Tegenwoordig is dit namelijk niet meer het geval. Er komt altijd wel een tussenpersoon aan te pas die vervolgens een gedeelte van de opbrengsten eist. Door alles weer in eigen hand te hebben kunnen makers zelf meer verdienen en worden de prijzen transparanter. 

Bron: https://bitvavo.com/nl/tron