Tips voor goede coaching vaardigheden

Heb je de ambitie om als coach werkzaam te worden? Of is er een functie in je schoot geworpen waar coaching vaardigheden voor nodig zijn? Dan hebben wij een aantal tips voor je om jouw coaching vaardigheden een boost te geven! Daarnaast geven we ook een goede mogelijkheid voor een cursus coaching.

Tip 1: Doelen stellen

Bij het coachen is het belangrijk doelen te stellen. Dit is vaak al 80%. Een duidelijk doel stellen en hierna toe bewegen. Zonder doel is het namelijk niet duidelijk waar je naartoe moet bewegen. Als dit doel gesteld is kan je verschillende aspecten toepassen op dit doel zoals interventies of visualiseringen.

Tip 2: Onderneem direct actie

Actie ondernemen zorgt voor ontwikkeling. Coaching is geen gezellig gesprek waar je even wat psychologie toepast. Het kost inspanning en actie. Hierom is huiswerk meegeven een belangrijk aspect van coaching. Iets waar de cliënt mee aan de slag kan om zichzelf verder te ontwikkelen.

Het is daarbij belangrijk dat de cliënt met herhaling actie onderneemt. Zodat het veelvuldig gebeurd. Het is de bedoeling dat een cliënt een gewoonte ontwikkelt. Is er een verandering of gewoonte ontwikkelt? Laat de cliënt het vaker doen zodat het zo blijft.

Tip 3: Verbinding en aanwezigheid

Naast technieken (wat natuurlijk leuk is), is dat niet de onderscheidende factor als coach. Het is als coach belangrijk verbondenheid en aanwezigheid te laten zien, hiermee onderscheid je je pas mee.

Tip 4: Ontwerp huiswerk

Ontwerp dus huiswerk voor de klant. Dit kan van alles zijn. Je kan er ook voor kiezen om de klant bijvoorbeeld zelf huiswerk te verzinnen. Je moet jezelf de vraag stellen: Welke ervaring kan ik de cliënt geven om dichterbij het gestelde doel te komen?

Tip 5: Volgen cursus coaching

Om je skills goed verder te ontwikkelen, kan dit het best aan de hand van een goede cursus coaching. Hierbij leer je alle goede basisvaardigheden als coach die je moet weten. Het linkje leidt naar een cursus van Learnit. Zij zijn gespecialiseerd in deze cursus, maar ook in vele andere. Kijk op de website van Learnit voor meer informatie! Of klik hier!