Opvallende persoonlijkheid? Laat het zien met een Hudson assessment

Als je deelneemt aan een sollicitatieprocedure kan het zijn dat je gevraagd wordt om een Hudson assessment te maken. Dit is een test die inzicht kan geven in jouw persoonlijkheidskenmerken en gedrag op de werkvloer. Het kan spannend zijn om zo'n test te maken, vooral als je niet weet wat je kunt verwachten. Daarom geven wij je vijf tips voor als je een Hudson assessment moet doen.

Lees de instructies goed door

Voordat je begint aan de test is het belangrijk om de instructies goed door te nemen. Zo weet je precies wat er van je wordt verwacht en welke vragen je kunt verwachten. Hierdoor kun je sneller en effectiever de test maken en dus beter laten zien wie je bent.

Blijf trouw aan jezelf

Een Hudson assessment is bedoeld om een beeld te krijgen van jouw persoonlijkheid en gedrag. Het is daarom belangrijk om tijdens het maken van de test trouw te blijven aan jezelf en eerlijk te antwoorden. Ga dus niet proberen om jezelf anders voor te doen dan je bent, want daar komt de recruiter snel genoeg achter.

Zorg voor een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding kan ervoor zorgen dat je met meer zelfvertrouwen aan de test begint. Zo kun je bijvoorbeeld oefenopdrachten maken, zodat je weet wat je kunt verwachten en waar je op dient te letten. Ook kun je voorafgaand aan de test ontspanningsoefeningen doen, zodat je rustig en gefocust aan de test kunt beginnen.

Neem de tijd

Een Hudson assessment kan behoorlijk intensief zijn en veel concentratie van je vragen. Het is daarom belangrijk om de tijd te nemen voor de test. Plan genoeg tijd in zodat je je niet hoeft te haasten en je rustig alle vragen kunt beantwoorden. Zo voorkom je dat je fouten maakt en laat je een goede indruk achter.

Vraag feedback achteraf

Als je de test hebt afgerond, vraag dan feedback aan de recruiter. Zo kun je zien waar je sterke punten en verbeterpunten liggen en kun je dit meenemen in je verdere sollicitatieproces. Ook kun je hierdoor nog beter inzicht krijgen in jouw persoonlijkheidskenmerken en gedrag op de werkvloer.

Samenvatting

Een Hudson assessment kan veel inzicht geven in jouw persoonlijkheid en gedrag op de werkvloer. Door deze vijf tips te volgen, ga je goed voorbereid de test in en kun je jezelf beter presenteren aan de recruiter. Blijf vooral trouw aan jezelf, neem de tijd en vraag achteraf om feedback. Veel succes met de test en jouw sollicitatieprocedure.

Bron: assessment-training.com