Opleidingen voor administratief medewerker

Administratief medewerkers zijn belangrijk in elke onderneming. De administratief medewerker is breed inzetbaar en kan zowel fulltime als parttime inzetbaar zijn. Wil jij nu zelf administratief medewerker worden? Dan is het handig om een opleiding hiervoor te volgen. Geschoolde medewerkers zijn altijd gewild en je komt als je de juiste opleiding hebt gedaan sneller aan de bak. Er zijn veel verschillende administratieve opleidingen, die gehouden worden door Fabius. Hier kun je op de manier zoals jij wilt en hoe jou het uitkomt de opleiding volgen en binnen korte tijd ervaren zijn in het vakgebied.

Wat leren administratieve opleidingen je?

Bij de administratieve opleidingen van Fabius leer je welke taken je hebt als administratief medewerker en hoe je deze het beste kunt uitvoeren. Onder deze taken horen onder andere het verwerken van contactbeheer, zoals e-mails en telefoontjes, dossiers bijhouden, afspraken maken en nog veel meer waardoor geen dag hetzelfde is. Daarnaast werk je bij deze functie met veel verschillende personen en leer je daarom bij de administratieve opleidingen hoe je dit op een professionele manier moet doen.

Welke vaardigheden leer je?

Als administratief medewerker zijn er een aantal dingen die je onder de knie moet hebben, die je daarom ook leert in de opleiding. Het gaat hierbij om zaken als werken met programma’s van Microsoft Office, zoals Word, Excel en Outlook, kantoorpraktijken als baliewerkzaamheden en gesprekstechnieken en tot slot moeten je taal- en rekenniveau van een bepaalde hoogte zijn, net als je schrijf- en typevaardigheden. Er is geen vooropleiding nodig om deel te mogen nemen aan de administratieve opleidingen, omdat je hier alles van begin tot expertniveau leert. Tijdens de opleiding doe je examens en bij het volbrengen van deze examens ontvang je een officieel diploma dat je kunt meenemen in je cv. Administratief medewerker worden gaat veel beter als je een van de administratieve opleidingen van Fabius volgt, zodat je klaar bent om het in deze branche te maken.