Meer uit jezelf halen met een business coach

Een business coach is een persoon die jou helpt om op zoek te gaan naar de groei die jij langs de kant laat liggen. Hij of zij helpt jou bij jouw strategisch plan en zal helpen bij het opstellen van concrete en haalbare doelstellingen.

Wat doet een business coach?

Dit klinkt natuurlijk allemaal leuk en aardig maar wat doet een business coach nou eigenlijk? Bij coaching staat altijd groei van de klant voorop. Dat is feitelijk het grootste verschil tussen consultancy en coaching.

Bij consultancy lost de consultant iets op voor de klant, terwijl bij de coaching de klant wordt geleerd hoe hij/zij zelf zijn uitdagingen (nu en in de toekomst) aan kan pakken.

Bij business coaching zal de business coach altijd proberen om jou als ondernemer te laten groeien.

Het doel van business coaching is om bewustwording te creëren. Onder andere de huidige prestatiemaatschappij heeft ervoor gezorgd dat de meeste mensen niet altijd even bewust van zichzelf zijn en daar onder door kunnen gaan. Met zo’n sessie is het doel dan ook om zelfinzicht en reflectie te veranderen of vooruitgang in te boeken. Door dit te doen wordt er ruimte gecreëerd om te leren. Veel dingen moet je als persoon los laten en sommige dingen moet je wellicht oppakken waar je zelf nooit aan gedacht heb. Hierdoor zal je uiteindelijk in je kracht staan en daarmee beter presteren dan voorheen. Optimaal je talenten en kwaliteiten benutten is dan vaak ook gevolg wanneer je in je kracht staat. Steeds meer mensen raken overspannen, omdat ze teveel werken. Vaak ligt het niet aan de hoeveelheid werk wat ervoor zorgt dat ze een burn-out oplopen, maar doordat ze niet in hun kracht staan en de hoeveelheid dus niet aankunnen.

Waarom een business coach?

Van een afstandje is alles altijd gemakkelijker te zien. Het is heel menselijk om bij andere personen of ondernemingen te kunnen zien wat er niet goed gaat en anders zou moeten. Terwijl we voor wat betreft onze eigen persoonlijke situatie en onderneming of afdeling een behoorlijk dikke plaat voor onze kop kunnen hebben. Een businesscoach richt zich juist hierop, zodat je er niet langer omheen kunt draaien. Zo ontdek je als snel wat je nu eigenlijk echt wil doen, en wie je wil zijn. Het geeft je inzicht in je eigen aannames en (voor)oordelen. Hierdoor kom je te weten wat je tegenhoudt om in de door jou gewenste richting verder te gaan. En hoe je een plezierig leven met balans en voldoening bereikt, en zakelijke succes.

Bekijk de website van Tibor voor meer mogelijkheden omtrent business coaching.