Learning Management Systeem

Learning

LMS staat voor Learning Management Systeem. Dit is een software die helpt bij het ondersteunen van leeractiviteiten, denk dan aan trainingen en opleidingen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende systemen beschikbaar in de cloud. Deze systemen zijn handig als je alle leeractiviteiten en trainingen in je organisatie wilt beheren. Ook wordt dit systeem gebruikt om administratie, documenten of rapportages te beheren. Het werkt ook heel goed om leerprocessen binnen een organisatie te begrijpen. 

Opleiding volgen

Waarom gebruik je een LMS systeem

Het Learning Management systeem kan je met bijna ieder HR-systeem gebruiken. Op deze manier werk je altijd met een actueel medewerkersbestand. Met dit systeem kan je een heel makkelijk een overzicht creëren. Medewerkers kunnen makkelijk bestanden in een overzicht plaatsen. Je kan zelf een leeraanbod samenstellen waarbij het mogelijk is dit te combineren met andere trainingen. Het is veel makkelijker om mensen uit te nodigen of in te schrijven voor bepaalde events. Je kan per werknemer een persoonlijke leerrekening instellen, zodat je kan kijken hoe medewerkers met geld omgaan. Zo kan je goed voorkomen dat het budget wordt overschreden. Je krijgt ook een beter inzicht in de uitgaven en inkomen van de medewerkers. Behalve dat je een goed inzicht krijgt in je budget is het ook makkelijker om leeractiviteiten naar medewerkers te sturen. Je kan bijvoorbeeld de feedback die je geeft tijdens een evaluatiegesprek, makkelijk vertalen naar een leerdoel met een training die daarbij past. Vervolgens is het mogelijk om te kijken of de medewerker zich aan de leerdoelen houdt en progressie boekt in deze verbeterpunten.
Ook biedt LMS Hulp bij de volgende gevallen:

  • Aanbieden van e-learning
  • Voortgang van kennisontwikkeling monitoren
  • Eigen e-learning uploaden
  • Vastleggen van opleidingsplannen
  • Beheren van budgetten
Learning management system

Bij welke uitdagingen helpt een Learning Management Systeem?

Het grote doel van het gebruik van Learning Management Systeem is het verkrijgen van de juiste leerprocessen, kosten en budgeteringen. De innovatie van een bedrijf wordt vaak bepaald door hoe snel medewerkers op ontwikkelingen in de markt inspelen. De Human resource management en de learning en development zijn belangrijk in een bedrijf. Zij zorgen ervoor dat de medewerkers zich betrokken voelen bij het bedrijf en hun best doen persoonlijke ontwikkeling te generen. De LMS zorgt ervoor dat het makkelijker wordt om hierin een overzicht te krijgen. Medewerkers zijn door dit systeem continu aan het doorleren en verbeteren van veel eigenschappen. Soms is het belangrijk dat een medewerker een verplichte training krijgt, omdat er nog veel verbetering in zit. Bij andere werknemers kan je het aanbieden en kunnen zij zelf bepalen of ze de training gaan volgen. Voor deze afdelingen wordt het ook steeds overzichtelijker om een goed overzicht te krijgen van de kennisontwikkelingen. Er is een toenemende vraag naar opleidingen en trainingen. Deze trainingen kunnen het voorkomen dat er opnieuw een opleiding gevolgd moet worden. Door met LMS op een werkende manier te leren scheelt het voor de organisatie veel tijd en geld voor een opleiding. Al met al is het een goed investering in jouw bedrijf en werknemers om een Learning Management Systeem aan te schaffen.