Hoe word je een life coach – 3 Tips

Vind jij het leuk om anderen te helpen hun volledige potentieel te bereiken, dan kan life coaching een bevredigende carrière voor je zijn. Deze carrière wordt steeds gebruikelijker, omdat het algemener wordt om persoonlijke, spirituele en professionele adviseurs in te schakelen om het maximale uit het leven te halen. Maar hoe word je eigenlijk een life coach? Hiervoor heb je niet alleen uitstekende luistervaardigheden en uitzonderlijk mededogen nodig, maar het is net zo belangrijk om goede zakelijke beslissingen te kunnen maken. Meer weten? Neem deze drie tips door om een loopbaan als life coach te starten.  

1. Het vinden van jouw niche  

Ben je van plan een life coach te worden, dan kan het nuttig zijn om je niche te vinden en van daaruit jouw werk op te bouwen. Hierbij kun je niet alleen denken aan het ondersteunen van professionele, persoonlijke of romantische leven van mensen, maar je kunt ook dieper ingaan op het verbeteren van aspecten van de gezondheid, zoals voedings- en bewegingsprogramma’s, of onthullen spirituele aspecten. 

2. Het behalen van coach-kwalificaties  

Hoewel je technisch gezien geen gediplomeerd levenscoach hoeft te zijn om als life coach door het leven te gaan, kan het zeker helpen om een geaccrediteerde of goedgekeurde coaching opleiding te volgen. Leren hoe je een gecertificeerde levenscoach wordt is niet essentieel voor het starten van een bedrijf, maar het kan een waardevolle bijdrage leveren aan het creëren van werkstructuur en het uitvoeren van specifieke coachingsmethodieken. Bovendien is het iets wat veel van je concurrenten zullen doen.  

De opleiding tot coach behandelt de basis, zoals actief luisteren en het scheppen van een omgeving van vertrouwen voor je cliënten. Daarnaast zul je leren hoe je een life coach wordt en welke ethische kwesties je in jouw praktijk moet aanpakken.  

3. Bepaal hoe je met jouw klanten omgaat 

Life coach worden vereist een aanpak van de manier waarop je voor je cliënten gaat werken. Dit is zowel een zakelijke als persoonlijke beslissing, en je kunt hierbij denken aan pakketten die je aanbiedt aan jouw life coaching cliënten, op basis van het niveau van dienstverlening en de gebieden waarop zij zich richten. 

Dit kan handig zijn voor jou en je potentiële cliënten, want het schept duidelijkheid en vooraf gestelde doelen. Of er nu gewerkt wordt aan het verhaal van een klant, zijn carrière of een specifiek project, door van tevoren een duidelijke ondersteuning te kunnen bieden als life coach, wordt het werk gemakkelijker, beter haalbaar en aantrekkelijker voor cliënten!