Hoe kun je franchisenemer worden?

Franchisenemer worden kun je in diverse branches. Veel mensen zullen direct aan de detailhandel denken bij dit concept maar het is ook heel goed mogelijk om op andere werkgebieden als franchisenemer aan de slag te gaan.

Plek voor nieuwe leden

Zo kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen franchisenemer te worden als je in de administratieve, boekhoudkundige of belastingsector werkt. Een goede keuze hiervoor is Kubus. Deze coöperatie telt al zo’n 100 leden die door het gehele land verspreid zitten dus het maakt niet uit waar je bedrijf zich bevindt. Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor nieuwe bedrijven die graag als franchisenemer willen werken.

Kijk wat je kunt

Om voor deze plaatsen in aanmerking te komen dien je wel te voldoen aan bepaalde eisen. Zo heb je zelf al een administratiekantoor, accountantskantoor of belastingkantoor. Als je dit nog niet hebt kun je ook lid worden maar dan is het wel de bedoeling dat je een eigen onderneming start en de nodige werkervaring hebt in de branche. Voor de exacte voorwaarden kijk je het beste even op de website. Als dit nog niet helemaal duidelijk is of je twijfelt of het hele franchise gebeuren wel iets voor jou is kun je ook altijd op voorhand informatie inwinnen. Dit doe je door met Kubus te mailen of te bellen maar je kunt ook het contactformulier invullen dat je op de website vindt. Na ontvangst van het formulier nemen zij contact met je op.

Meld je aan voor een presentatiedag

Naast het aanvragen van informatie bij de coöperatie zelf kun je je ook aanmelden voor een presentatiedag. Omdat het aantal deelnemers voor deze dagen beperkt is stuur je daarvoor eerst een recent CV en een motivatie op naar Kubus. Een selectiecommissie bepaalt daarna of je deel mag nemen. Ze zijn op zoek naar kandidaten die ook echt in aanmerking komen voor franchisenemer dus niet iedereen wordt uitgenodigd voor een dergelijke dag. Pas je binnen hun profiel dan maak je zeker kans uitgenodigd te worden.