Hoe kan coaching helpen voor werkenden?

coaching

Werkende mensen in het algemeen of werkende mensen binnen een bedrijf kunnen behoefte hebben aan coaching. Het kan het helpen door hetgeen te vinden waar ze op zoek naar zijn, omdat ze het bijvoorbeeld zonder hulp niet kunnen vinden. Ook kan het hen helpen in hun ontwikkeling.

Soorten coaching

Coaching is een breed begrip en dan ook erg variërend. Allereerst beginnen we met één-op-één coaching. Hierbij gaat een coach één persoon coachen. Dit kan ook weer op verschillende gebieden zijn. Bijvoorbeeld in het geval van loopbaanbegeleiding. Dan zal de coach de gecoachte persoon helpen om de baan te vinden die het beste past bij de persoon. Kijkend naar de wensen en op zoek gaan naar de kwaliteiten van een persoon is hierbij van belang.

Teamcoaching is een andere vorm van coaching. In tegenstelling tot één-op-één coaching is teamcoaching niet gericht op één persoon, maar op een heel team. Dan wordt er geprobeerd om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Hierdoor wordt het team sterker.

Dan hebben we business coaching. Dit is meer de coaching van een bedrijf, wat de naam al doet vermoeden. Bedrijven hebben doelstellingen, zoals een bepaalde omzet of een bepaald klantenbestand. Als bedrijven dit niet eigenhandig aan kunnen, dan is het mogelijk om een business coach in te schakelen die kennis heeft hiervan. Een business coach zal er dan voor zorgen dat er wordt gewerkt aan verschillende aspecten van het bedrijf, waardoor deze doelen behaald kunnen worden.

Hoe kan coaching helpen?

Voor je een traject start met een coach is het natuurlijk wel zo handig om te weten wat je er aan hebt. Een coach kan je helpen bij het zoeken naar de juiste baan, maar ook als je te maken krijgt met werkgerelateerde problemen, zoals spanningen op de werkvloer of dreiging van ontslag. Dit laatste kan bijvoorbeeld komen door een reorganisatie. Een coach kan je hier doorheen slepen en je weer snel aan een baan helpen.

Coaching kan men ook helpen om een balans te vinden tussen werk en privé. Eventuele problemen op het werk of privé kunnen stress opleveren, wat niet bevorderlijk is voor zowel in je vrije tijd als op de werkvloer.