Hoe groei ik uit tot manager?

Iedereen heeft zo zijn of haar ambities. Toen je ooit ging studeren had je ongetwijfeld je carrièrepad al uitgestippeld. Onderaan de ladder beginnen en langzaamaan doorgroeien naar de top. En nu je al de nodige jaren aan het werk bent en stapje voor stapje omhoog gekropen bent, weet je het zeker: dat wat jouw baas doet, dat lijkt jou ook wel wat. Maar hoe bereik je de positie van manager?

Bepaal waarom je manager wilt worden

De eerste vraag die je jezelf hierbij moet stellen is wat eigenlijk je motivatie is om door te groeien naar een leidinggevende positie. Gaat het je puur om het geld, de uitdaging of het aanzien? In het eerste en laatste geval valt het aan te raden nog eens goed na te denken over of een managementfunctie wel voor jou is weggelegd. Want leidinggeven is iets heel anders dan een uitvoerende baan. Gaat het je echt alleen om het hogere salaris, dan moet dit beslist ook mogelijk zijn in een functie die daadwerkelijk bij jou past. Het is geen uitzondering dat een specialist binnen een bedrijf meer verdient dan een manager!

Steek tijd in de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden

Heb je wél echt een intrinsieke motivatie om het hogerop te zoeken, dan is het een goed idee in jezelf te investeren. Vooral het communicatieve gedeelte is van groot belang. Leidinggeven betekent delegeren, overleggen, onderhandelen, kortom: communiceren. Meer dan je waarschijnlijk nu doet. Stel jezelf bijvoorbeeld eens af hoe jij een functionerings- of ontslaggesprek zou voeren. Zie je dit zitten of kun je je hierin nog verbeteren?

Neem het voortouw tijdens projecten

Om voor jezelf te ontdekken óf en aan je collega’s te tonen dát je over leiderschapskwaliteiten beschikt, is het van belang ook nu al tijdens vergaderingen en projecten het voortouw te nemen. Hak knopen door, zet de juiste koppen bij elkaar, trek taken naar je toe maar besteed juist ook zaken uit. Overdrijf dit ook niet: je kunt een positie niet zomaar claimen.

Bouw aan een intern netwerk

Verder – en dit sluit aan bij bovenstaande – is het belangrijk aan een intern netwerk te bouwen. Dat houdt in dat je je niet alleen geliefd moet maken bij de ‘hoge bazen’, maar juist ook connecties moet zien te ontwikkelen met de collega’s die op papier lager op de ladder staan. Als je straks uitgroeit tot manager heb je immers de steun van iedereen nodig. Toon dus interesse in je collega’s en wees puur. Door geacteerde vriendelijkheid prikken de meesten meteen heen.

Doel bereikt? Blijf je ontwikkelen!

Is het je dan uiteindelijk gelukt om je lang gedroomde wens werkelijkheid te laten worden, dan ben je er nog niet. Het is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Executive coaching kan je hierbij helpen. Je zult ontdekken dat je op allerlei vlakken nog kunt groeien. Vraag anders eens een adviesgesprek aan bij Van Ede & Partners!