Heb je een professionele coach nodig?

Als je een loopbaancoach inschakelt, dan krijg je professionele ondersteuning en begeleiding om jouw huidige situatie naar een hoger niveau te tillen en jouw toekomstige aspiraties te realiseren. Kortom: een loopbaancoach kan je helpen om je op jouw pad te zetten om jouw doelen en doelstellingen te bereiken. Met een schat aan kennis en expertise, kunnen loopbaancoaches cliënten begeleiden op een reis van zelfontdekking, met name in relatie tot hun passies en interesses. Laten we eens kijken naar 3 van de beste manieren waarop een loopbaancoach je onderweg kan helpen met jouw carrière.  

1. Hulp bij het vinden en veranderen van baan 

Zelfs met een tekort aan arbeidskrachten kan het zoeken naar een vervullende baan de dag nog steeds complex zijn. Dit is waar loopbaancoaches om de hoek komen kijken, om je te helpen focussen, de juiste contacten te leggen en kansen te bieden om sollicitatiegesprekken te winnen. 

2. Zorgen voor verantwoording 

Carriere coaching kan je helpen om meer bewust te worden van jouw eigen carrièredoelen en -aspiraties. Wanneer je jouw carrièredoelen beter leert kennen, is het gemakkelijker om jouw carrièrepad te bewandelen. Een ervaring loopbaancoach kan je helpen om jouw sterke en zwakke punten te identificeren, waardoor je beter in staat zult zijn om gedegen loopbaankeuzes te maken. 

3. Voorbereiding van de klant op het gesprek 

Een belangrijk onderdeel om jouw droombaan te bemachtigen is het voeren van een ijzersterk sollicitatiegesprek, en loopbaancoaches kunnen je daarbij helpen. Een goede loopbaancoach kan ondersteuning bieden bij het opstellen van een hoogwaardige CV, zoals op het gebied van het bijvoegen van essentiële inhoud en het vermijden van tikfouten, spelfouten, grammaticale fouten, verouderde lettertypen en onaantrekkelijke opmaak. Daarnaast kan een loopbaancoach je nieuwe gesprekstechnieken aanleren, zodat je jezelf optimaal kan presenteren tijdens het sollicitatiegesprek en de baan krijgt die jij wilt!