HBO opleidingen waarmee je in elke branche kan werken

HBO opleidingen zijn in trek, steeds meer mensen kiezen ervoor tijdens hun werkende leven alsnog een HBO opleiding te doen. Nou kun je ervoor kiezen een specifieke opleiding te doen waarmee je binnen een bepaald branche kunt gaan werken, maar er zijn ook HBO opleidingen waarmee je in bijna elke branche mee aan de slag kunt. Deze opleidingen zijn namelijk vaak vrij breed en zijn vaak ook nog eens binnen bijna elke branche nodig, zo kun je dus een opleiding kiezen maar toch in aanmerking komen voor heel veel verschillende soorten banen op uiteenlopende plekken. 

Administratieve en technische functies

De opleidingen waarmee je misschien wel direct in bijna elke branche aan de slag kunt zijn de hbo bedrijfsadministratie opleidingen. Met deze opleidingen regel je de bedrijfsadministratie en welk bedrijf heeft dat nou niet nodig? Elk bedrijf en daarom is deze opleiding zo breed je kan binnen elke branche aan de slag want in elke branche is er wel behoefte voor een goede bedrijfsadministratie. Verder zijn ook meer technische hbo opleidingen geschikt voor meerdere branches. Denk hierbij aan de ICT, elk instituut of bedrijf heeft tegenwoordig namelijk een ict’er nodig en daarom kun je met ict gerichte opleidingen dus ook binnen bijna elke branche terecht. 

hbo opleidingen gericht op data

Data is tegenwoordig van ontzettend groot belang, daarom zijn ook heel veel bedrijven en instellingen op zoek naar goede data analisten. Daarom kun je met een data gerichte opleiding, denk hierbij aan opleidingen op het gebied van Big Data bijvoorbeeld. Bijna elk bedrijf maakt tegenwoordig wel gebruik van grootschalige data en daarom kun je met een opleiding die je hiermee leert omgaan op veel plaatsen terecht. Denk bijvoorbeeld in de zorg dat data gerelateerd aan virussen of patiënten geanalyseerd dienen te worden. Maar een ander voorbeeld kan zijn in de sport, waar de data ook steeds vaker gebruikt wordt om sporters tot een hoger level te tillen. Met een data opleiding kun je dus ook binnen elke branche aan de slag. Overweeg daarom wanneer je wilt starten met een hbo opleiding ook eens een brede opleiding, want zo kun je misschien wel in de branche terecht komen waar jij wil.