Eenzaamheid door corona

Young woman jogging outside in sunny autumn forest. She took a break to rest and drink water. The sun is shining in the background .

Sommige mensen weten echt niet meer wat ze moeten doen om hun eenzaamheid te verminderen. Een oplossing is om te gaan praten met een coach in Den Haag. maar wie zegt dat je meteen daarvoor moet gaan? Heb je zelfs wel genoeg geprobeerd om je te vermaken in huis? Heb je tenminste de onderstaande opties geprobeerd?

Bellen 

We kunnen elkaar dan misschien minder gemakkelijk fysiek opzoeken, maar contact hoeft niet perse altijd fysiek te zijn. Tegenwoordig hebben we zoveel opties om met elkaar in contact te komen en te blijven. Vooral tijdens de corona crisis is het een must om alle mogelijkheden zoveel mogelijk te benutten. Ten eerste door met elkaar te bellen. Je kan nu dan misschien niet meer naast of tegenover elkaar zitten en praten, maar praten kan nog steeds. Bel via de telefoon met elkaar. Je hoort elkaar even goed en jullie kunnen praten tot hoelaat jullie willen. Plus tijdens het bellen verlies je geen tijd omdat je niet bij elkaar bent. Je kan nu zelfs tijdens het bellen werkjes in huis doen of koken. Twee vliegen in één klap. Stel dat je de behoefte hebt om elkaar te zien tijdens het bellen kan je natuurlijk ook met elkaar videobellen. 

Herinneringen

Nu je zoveel in huis zit is het misschien een mooi moment om herinneringen van vroeger op te halen. Misschien heb je nog oude foto albums op zolder liggen. Pak ze erbij! Het zou natuurlijk ook kunnen dat je videobanden of dvd’s van vroeger hebt in de kelder. Haal ook deze erbij! Neem een trip down memory lane. Duik in de tijd van vroeger, vooral nu de tijd van nu behoorlijk bagger is geworden!

Hobby

Heb jij een enorme talenknobbel maar er nooit iets mee gedaan? Was je vroeger altijd gek op schilderen en schetsen maar had je er de laatste jaren geen tijd meer voor? Dan is nu het moment om dat weer op te pakken! Nu heb je zoveel tijd voor jezelf dat je in plaats van jezelf vervelen, jezelf ook kan ontwikkelen. Interesses die je vroeger aanspraken maar waar je tegenwoordig geen tijd meer voor had kan je nu weer oppakken. Niet alleen maar oude interesses maar ook nieuwe interesses kun je ontdekken. Wat dacht je van een online cursus volgen? Of zelfs een online studie?

Tips

Stel je voelt je erg eenzaam door corona dan kan je twee dingen doen. Of je kan verdrietig en somber in huis zitten of je kan jezelf proberen te vermaken. Jezelf vermaken kan je doen door je geliefden op te bellen. Dat je ze niet meer zo vaak fysiek kan zien betekent niet dat je ze niet kunt spreken of zien via videobellen. Je kan ook voor kiezen om in oude fotoalbums en videobanden te duiken en herinneringen op te halen. Tot slot kan je ook jezelf verder ontwikkelen of nieuwe hobby’s ontdekken.